Harta interactiva a Monumentelor istorice clasa A si B din judetul Bacau

Daca doriti sa faceti o incursiune in istoria judetului Bacau, va propunem aceasta harta interactiva, care sa va ajute sa alegeti traseele intre obiectivele de interes international.

In judetul Bacau avem aproape 40 de obiective istorice de clasa A, insa si alte aproximativ 300 de puncte de interes de clasa B, pe care am inceput deja sa sle includem in aceasta harta.

Aceasta harta interactiva este realizata exclusiv cu sprijinul membrilor asociatiei Prospectorii Istoriei, din fonduri proprii.

6 gânduri despre „Harta interactiva a Monumentelor istorice clasa A si B din judetul Bacau

Adăugă-le pe ale tale

 1. Foarte, foarte interesant. Felicitări pentru munca depusa si pentru dăruirea de care dați dovada. Si, mai ales, mulțumim pentru ca ne oferiți aceste informații.

  1. Va multumesc pentru aprecieri, cam cu asta ne hranim, cei pasionati de istorie 🙂
   Voi continua proiectul, pana se va gasi o modalitate de a promova macar judetul Bacau. Turismul istoric pare a fi una din putinele modalitati de dezvolatare a regiunii Moldova, din pacate.

 2. Felicitari pentru pasiunea in nobilul demers si migala documentarii. La monumentul cel mai sudic pe harta judetului, „fosta manastire Casin” din actuala localitate Manastirea Casin (locurile mele natale), in enumerarea obiectivelor componente as insera ca loc aparte fostul beci (aici…cu adevarat „domnesc” 🙂 ) despre care localnicii au multe legende. Acolo, este stiut de tunelul cu doua brate, unul spre Magura Casin si unul spre raul Casin, si loc secret de refugiu din incinta Palatului Domnesc (pe timpul domnitorului Gheorghe Stefan, 1653-1658, si din cea a manastirii, ulterior.) Gicu Moraru / Bacau

  1. Aveti dreptate, sunt multe povesti adevarate frumoase, dar si legende despre acest loc frumos. Din pacate nu este pus in valoare asa cum merita, insa sper ca in viitorul apropiat sa realizam cu totii importanta cunoasterii si promovarii locatiilor istorice. Atat pentru spirit cat si pentru dezvoltarea turismului.
   In alte tari, turismul a devenit o industrie…

 3. Felicitari pentru munca depusa! Nu stiam ca exista atat de multe Monumente istorice in Bacau. De asemenea as vrea sa va aduc in atentie si casa memoriala a marelui sculptor George Apostu din comuna Stanisesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: