Asociația Prospectorii Istoriei este un ONG din care fac parte pasionați de istorie din toate regiunile României care au un singur țel comun: descoperirea, protejarea și prezervarea patrimoniului național.

De ce “Prospectorii Istoriei”? Pentru că cercetăm zonele departe de oricare sit arheologic pe care le considerăm cu potențial istoric, prin documentare și studiu în teren.

Toate rezultatele pe care le considerăm de interes patrimonial sunt redirecționate către specialiștii arheologi și cei din Direcțiile de Cultură.

Pentru a ne cunoaște rădăcinile și pentru a transmite generațiilor viitoare istoria necunoscută a poporului român, suntem gata să ne oferim priceperea, timpul și pasiunea.

Ce facem, mai exact: organizăm expoziții în muzeele de istorie și școli, realizăm monumente comemorative acolo unde este necesar în baza informațiilor istorice, transmitem informații specialiștilor despre potențialul unor zone antice și medievale, pentru o cercetare de specialitate.

Cum facem aceste lucruri: Folosim aparate de ultima generație, utilizăm timpul liber și efortul de a parcurge zeci de kilometri săptămânal în zonele vizate, realizăm hărți interactive ale descoperirilor și centralizăm datele, astfel încât să fie ușor de parcurs și documentat în cercetările viitoare, indiferent de perioada istorică.