Strângere de fonduri pentru filmul documentar „Cătălina”

Responsabil de proiect: Florin Bosoteanu

In urmă cu câțiva ani începeam documentarea prin arhivele militare, arhivele județene, apoi am continuat cu cercetarea în teren.
Am avut multe speranțe de fiecare dată, însă tot multe dezamăgiri, atunci când relieful, distanțele sau pur și simplu descoperirile din teren nu corespundeau cu ceea ce s-a scris în literatura de specialitate. Atunci realizam că nu suntem la locul potrivit și o luam de la capăt, abordând diferit cele câteva zeci de hectare de pădure de pe dealul Secu din jud. Vrancea.

Anul trecut însă s-a întâmplat ceva deosebit: în doar câteva ore, începând cercetările de la cota 407 (linia defensivei germane): de la câteva cuiburi de mitralieră vizibile și astăzi, cu bătaie spre pantele estice ale dealului Secu. Urmărind direcția de tragere, la câteva zeci de metri în vale, am intrat deja într-un peisaj pe care ni l-am imaginat de fiecare dată când citeam descrierea luptelor și povestirile celor care au supraviețuit: adăposturile românești înaintate, iar la alte câteva zeci de metri, tranșeele romanești săpate în grabă. Descoperirile au confirmat și acestea: era în locul în care a fost ucisă eroina Ecaterina Teodoroiu!

Filmul documentar „Cătălina” este mai mult decât o înșiruire de date istorice și eroism. Este un film documentar altfel, în care se vor implica personalități importante din mediul istoric național, dar și asociații de profil și actori cu rezonanță din spațiul cultural românesc.

DISTRIBUȚIA:
Ecaterina Teodoroiu: Gabriela Marin, actriță – București
Specialist: Prof. Dr. Nichifor Gheorghe – Tg. Jiu;
Specialist: Prof. Dr. Vasile Mărculeț – Mediaș;
Specialist: Colonel în retragere Alexandru Bucur – Sibiu.
Asociația Deutches Freicorps – București – echipament militar, reenactment, voluntari
Asociatia Prospectorii Istoriei – voluntari
Florin BosoteanuComănești – cercetare teren, documentare
Cătălin Iliescu – Regizor – București
Cătălin Necula – cameraman – București

COSTURI:
Chirie echipament filmări = 5990 lei;
Cazare + masa 24 persoane/2 nopți/3zile= 9760 lei;
Transport specialiști și personal filmare = 4750 lei;
Machiaj = 1500 lei;
Montaj film + producție + cameraman = 24000 lei;
Voiceover = 250 lei
TOTAL = 46250 lei (inclusiv TVA)

Ca și în cazul realizării Ansamblului Monumental Coșna, asigurăm transparența totala a veniturile și cheltuielilor pentru acest proiect. Mai jos regăsiți lista cu persoanele fizice și juridice care au donat/sponsorizat și sumele aferente:

Asociația Prospectorii Istoriei – 1200 lei (bani din cotizația anuală a membrilor)