Grade inferioare – eroi in imagini

Mulți dintre noi caută informații despre membrii ai familiei care au luptat în primul război mondial. Noi vom începe să punem la dispoziție listele cu eroii căzuți în luptă sau dispăruți în perioada 1916-1918 de pe frontul din România.
Toate aceste informații le culegem din arhivele militare, din presa vremii și din alte arhive digitale pe care le putem accesa. Vom face o centralizare a tuturor acestor surse de informații, având în vedere faptul că în arhivele militare nu mai există o baza de date completă, această fiind distrusă de timp și de timpuri.

Vom începe această serie cu o parte din eroii cu grade militare pentru care avem și imagini, care au căzut pe frontul din România în anii 1916-1918, în prima linie.
* listele cu soldații români eroi căzuți în lupte vor fi făcute publice în mai multe etape, pe măsură ce vom reuși centralizarea;
* pe generali îi vom pomeni la final, pregătind un articol amplu având în vedere controversele mai mult sau mai puțin cunoscute și legătură strânsă cu clasa politică a epocii.

Sergenți, locotenenți, sublocotenenti, căpitani, caporali, colonei, toți au fost în prima linie a frontului, luptând și aducându-și sacrificiul suprem pentru cauza națională, ascultând și îndeplinind ordinele militare ale superiorilor lor. Ei au fost cei care au avut o conexiune directă cu soldații în prima linie a frontului, ei sunt acei oameni care ascultau nădejdile și deznădejdile acestora, cei care insuflau optimismul și puterea de luptă. Ei sunt aceia care au murit pentru România acolo în tranșee, împreună cu soldații.

Următorul articol va cuprinde lista cu eroii de război din rândul soldaților și câteva imagini inedite din linia frontului din mai multe zone ale țării.

Această serie de articole este dedicată celor care își caută istoricul familiei și în același timp este un semnal de alarmă pentru tendințele expansioniste cărora le suntem martori și astăzi, după mai bine de un secol de la primul război mondial.
Nu poate există evoluție fără educație și cunoaștere!