Nu de puține ori, atunci când s-a făcut curățenie în podul caselor românești vechi, românii și-au descoperit istoria familiei acolo: fotografii, jurnale, obiecte care au aparținut bunicilor sau străbunicilor
Istoria recentă a României este una zbuciumată, familiile fiind lovite de diferite războaie: războiul de independența, al doilea război balcanic, primul și al doilea război mondial, totul culminând cu perioada comunistă, perioada în care din cauza regimului, bunicii noștri au ascuns unele obiecte și bunuri pentru a nu fi confiscate de către securitate.

Descoperirile realizate de către membrii familiei în propria casă pot aduce la lumina faptele eroice ale străbunilor, dar în aceeași măsură pot aduce lumina istoriei locale și naționale. Unele dintre astfel de descoperiri pot fi: fotografii sau negative fotografice, filme, scrisori, telegrame, diplome, brevete, jurnale de front sau jurnale simple, în care aceștia au trecut date importante despre acțiunile dintr-o anumită perioada, obiecte din perioada războaielor sau care pur și simplu s-au moștenit din generație în generația și care povestesc istoricul familiei, etc.

Pentru membrii asociației Prospectorii Istoriei toate aceste obiecte și informații reprezintă o comoară, care poate fi pusă în valoare prin expoziții temporare, articole în presă națională și locală. Prin aducerea la lumina a acestor informații, aducem atât un omagiu înaintașilor noștri, cât și un aport important cunoașterii istoriei.
Fiți alături de noi în acțiunea de salvare a istoriei!
Ne puteți trimite informații despre propriile descoperiri:
– la adresa de e-mail: pratmin@yahoo.com;
– prin poștă la adresa: Asociația Prospectorii Istoriei, stradă Viei nr. 17, or. Comănești, jud. Bacău, cod poștal 605200;
– pe pagină asociației: www.history-prospectors.com
– pe pagină de facebook a asociației: Asociația Prospectorii Istoriei
Notă: trimiterea de informații nu înseamnă înstrăinarea acestor bunuri ale familiei!
În anumite cazuri, obiectele originale vor fi expuse în expoziții temporare în diferite muzee din țară, doar cu acceptul dvs., în baza unui acord de împrumut.

Atenție!
Au fost cazuri în care s-au descoperit în podurile caselor vechi, arme sau muniție din cele două războaie mondiale. În aceste cazuri, obligația dvs. este să sunați la numărul unic de urgență 112! În scurt timp, organele competențe vor prelua în siguranță obiectele cu potențial pericol pirotehnic și vor elimina riscurile la care sunteți expuși în prezența acestor tipuri de obiecte!
8 februarie 2020 la 9:24
https://valentinmihailescu.wordpress.com un follow ,share va rog o zi buna